Turizm Fakültesi ‘Bolu Uluslararası Mutfak Günleri’ Yarışmasına Katıldı

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ‘Bolu Uluslararası Mutfak Günleri’ yarışmasına katıldı.

4-6 Mayıs tarihleri arasında Yeniçağ Profesyonel aşçılar tarafından düzenlenen yarışmaya 7 ülkeden, 57’si yabancı 426 aşçı katıldı. 
 
Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andreas’ın başkanlığını yaptığı 24 ülkeden gelen jüri heyeti, farklı kategorilerde değerlendirme yaptı. 

Osmanlı Yemeklerinin Tadına Sultan Abdülhamit’in Torunu Baktı

Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Mauritius, Mısır, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’dan deneyimli aşçı ve usta şeflerin yer aldığı jüride, Sultan II. Abdülhamit’in beşinci kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı Yemekleri kategorisinde hazırlanan yiyecekleri değerlendirdi. 

Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Turizm Fakültemiz öğrencilerinden; Osmanlı Mutfağı Kategorisi’nde, Nurcan Çapar, altın madalya ödülü aldı. Yöresel Yemek Kategorisi’nde Mücahid Soykan ve Dünya Tatlıları Kategorisi’nde Beyza Nur İlhan gümüş madalya ödülü aldı. Dana Eti ve Tavuk Eti Kategorisi’nde Mücahid Soykan bronz madalya aldı. Tatlı Kategorisi’nde ise Şefahat Taşçı bronz madalya almaya hak kazandılar. 

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.