Üniversitemizde Alaturka Sofra Kültürü Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Kültür Topluluğu tarafından “Alaturka Sofra Kültürü” konulu konferans düzenlendi.

 

Moderatörlüğünü Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Siber Adanır'ın yaptığı webinar sistemi üzerinden gerçekleşen konferansa, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Bayram Altıntaş, konferansa konuşmacı olarak katılan Mutfak Tarihçisi ve Yazar Zennup Pınar Çakmakçı katıldı. 

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç yaptığı açıklamada, “Bugün bizlere Zennup Pınar Çakmakçı Alaturka Sofra Kültüründen bahsedecek. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve bu söyleşinin öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum.” dedi. 

 

Konferansta gerçekleştirdiği konuşmada Zennup Pınar Çakmakçı, Dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'da ödül alan Osmanlı döneminde deniz mutfağının zenginliğinden bahseden kitabı “Osmanlı Deniz Mutfağı” hakkında bilgi vererek, yürüttüğü çalışmalara değindi.