“Anadolu’nun Mirası Soframda” İsimli Yemek Yarışması Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi tarafından üniversiteler arası “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışması düzenlendi.

 

Yarışmanın jüriliğini Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İbrahim Tuğkan Şeker, Öğr. Gör. Şef Asuman Kerkez, Şef Claudio Chinali, Yazar Ebru Erke, Şef Yunus Emre Akkor ve Şef Umut Reçber yaparken yarışmaya 25 üniversiteden 80 takım katıldı.  Yarışmada üniversiteler kendi yöresel yemeklerinden örnekler sundular.

 

Yarışma öncesinde kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, dekan yardımcıları ve takımlar katıldı.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koç, düzenlenen yemek yarışmasının diğer yarışmalarından farkının geçmişten bugüne yemek kültürünü yaşatmak ve Türkiye’ye tanıtmak olduğunu söyleyerek, “Bu misyonla hareket ettiğimiz için 150 civarında katılımcı mevcut. 25 üniversitemiz Sivas’a geldiler. Yarışmamızı bilirkişilere emanet ettik. Alanında uzman şefleri davet ettik.” dedi.

 

Yarışmanın 08.30’dan 17.30’a kadar süreceğini belirten Koç, “Yarışmanın bitiminin ardından yarışmayı kazananlar belirlenecek ve akşam düzenlenecek olan ödül töreni ile ödüller sahiplerini bulacak. Bu yarışmanın kazanını çok, kaybedeni yok. Yarışmacılar burada deneyim kazandılar, yöresel lezzetlerini bizlerle buluşturdular.” şeklinde konuştu.