Yerleşkemizin Zemin Özellikleri ve Altyapı Haritası Oluşturuldu
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Harita Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği gibi bilim dallarının ortak çalışmasıyla yerleşkenin zemin özellikleri ve altyapı haritası oluşturuldu ve kanalizasyon, elektrik, fiber ve doğalgaz hatları gibi altyapı elemanlarının yerleri tümüyle belirlendi.
Bu çalışma ile uzun zamandır çıkartılmayan yerleşkenin zemin özellikleri ve altyapı haritası oluşturuldu ve altyapı yerleşim planları çıkartılarak önümüzdeki yıllarda yapılacak altyapı çalışmalarına rehberlik edecek bir çalışma yapılmış oldu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Gürsoy, “Üniversite sürekli gelişiyor, mevcut hizmet durumunu ihtiyaçlar neticesinde yenileniyor. Bu proje çalışmasında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşim alanının genel jeolojik ve jeofiziksel özellikleri ortaya konulmuştur. Bu kapsamda, kampüs yerleşiminde zeminlerin deprem sırasında davranışı ortaya çıkarılmış ve zemin türleri tanımlanmıştır. Ayrıca, Üniversite yerleşkemizin tamamına yakını Yer Radarı Yöntemi (GPR) sistemi ile taranmış ve altyapı elemanları belirlenerek haritalanmış ve CBS onanıma aktarılmıştır. Proje sonucunda, Üniversite yerleşimimize ait altyapı elemanlarının (kanalizasyon, elektrik, fiber ve doğalgaz hatları) yerleri tümüyle belirlenmiş olup ileride kampüs içerisinde yapılacak çalışmalarda kullanılacak bilgiler kullanıma sunulmuştur.” dedi.
Üniversitenin Türkiye’nin en büyük 5’inci büyük yerleşkesine sahip olduğunu söyleyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Üniversitemiz 2020 yılı itibarıyla 18 fakülte binası, 4 Enstitü, 14 Meslek Yüksekokulu, Lojman ve Yurt Binaları, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Eski ve Yeni Kültür Merkezi Binaları, Hayvan Hastanesi gibi pek çok tesisi ile 3 milyon metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük 5. yerleşkesine sahiptir. Bu çalışma bize göstermiştir ki, her kurumun kendi altyapı çalışmasına özen göstermesi ve kendi iç dinamiklerini onaya çıkarması gerekmektedir. Bu tür çalışmalar Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilebilmektedir ve her zaman olduğu gibi bu tür araştırmalarda diğer kamu kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapabilecek yeterli bilgi ve birikime sahiptir. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bölümlerinin bir araya gelerek gerçekleştirildiği bu çalışma şehrimize ve ülkemize örnek olabilecek bir çalışmadır.” şeklinde konuştu.