“Smart Bigg Girişimcilik Programı Tanıtım Etkinliği”

Üniversitemiz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Cumhuriyet Teknokent, Sivas İŞGEM, Bireysel Genç Girişim (BİGG), Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO), Cumhuriyet Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KÜSİ) iş birliği ile “Smart Bigg Girişimcilik Programı Tanıtım Etkinliği” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacılar Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun, Teknoloji Transfer Profesyoneli Mehmet Mete Yılmaz, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun ilk olarak 9 ay önce düzenlenen Smart Bigg etkinliğinden sonra yapılan faaliyetleri anlattı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Torun, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinerek, “Sivas’ta KÜSİ’nin il temsilciliğini yapmaktayım. Kamu kurumları var bu yapının içerisinde; sanayi odamız, eğitim kuruluşlarımız bizimle birlikte çalışmalar yürütüyor. İki tane üniversitemizde de bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu sene öncelikle alanlarımız sanayi odaklı tezlerin yaygınlaştırılmasıydı. Yeni üniversitemizle de 5 tane eğitim protokolü ve yüksek lisans protokolü imzaladık. Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde sanayi odaklı tezlerin yapılmasını teşvik amaçlı STSO ile de teşvik ikramiyesi protokolü imzaladık. Dünya genelinde nasıl sanayi devrimi yaşanıyorsa üniversitelerde de benzer bir devrim yaşanıyor. Türkiye’de dünyadaki değişime bir şekilde ayak uydurmak zorunda.” dedi.

 

Teknoloji Transfer Profesyoneli Mehmet Mete Yılmaz ise, “Benim için Steve Jobs`un en önemli sözü üründen ziyade hayal satmayı bize tavsiye ediyor ve marka algısı önemli.  Açık ve net olmamız gerektiğini söylüyor. Arkadaşlar biz pazarlama nedir bilmiyoruz. İnanılmaz başarısızız. Aynı zamanda ekip yönetimimiz bazılarımızda çok iyi olabiliyor, bazılarımız da tamamen bireysel çalışma yapabiliyoruz. Dolayısıyla inovatik fikirlere geçmek istiyorsak kendi alanımız dışında da mutlaka bir şeyler yapmak zorundayız. Kompleks yapı küçük basit yapıların birleşiminden oluşan bir yapıdır. Dolayısıyla işlerin basitleştirilmek için parçalanması bizim için daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.