Görme Engellilere Yönelik Bilgisayarlar Kütüphanelerimizde

Üniversitemizdeki engelli öğrenci ve personele yönelik açılan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) farkındalık oluşturan çalışmalara imza atıyor.


Bu kapsamda Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (TANAP) kapsamında Üniversitemize verilen, bir tanesinin piyasa değeri 25 bin dolar olan, görme engellilere yönelik 4 bilgisayardan 2 tanesi Merkezî Kütüphane ve İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine teslim edildi.


Teslim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, CENGEL Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek ve Eğitim Bir-Sen Sivas Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu katıldı.


Törende konuşma yapan CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Toparlı, “Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın girişimleriyle Üniversitemizde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına epeyce önemli çalışma yaptık. Bunlardan birisi de bu bilgisayardır. Görme engelliler için özel olarak tasarlanan bilgisayarın piyasa değerinin yaklaşık 25 bin dolar civarındadır.” şeklinde konuştu.


İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, “Böyle bir bilgisayarı fakültemize kazandırdıkları için çok teşekkür ederim. Daha önce de görme engelliler için Kur’an-ı Kerim kütüphanemize hediye edilmişti. Görme engelli öğrencilerimiz veya dışarıdaki görme engelli herhangi birisinin ilahiyat alanıyla ilgili araştırma yapmak istediği zaman rahatlıkla istifade edeceği bir bilgisayardır. Bu değerli iki çalışmayı kütüphanemize kazandırılmasında emeği olan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.


Engelsiz bir üniversite olma yolunda önemli mesafeler alındığını söyleyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, “Birinci bilgisayarı Merkezî Kütüphanemize teslim etmiştik, ikincisini de İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine teslim ediyoruz. Görme engelli öğrencilerimiz ve çalışanlarımız bu bilgisayarlar sayesinde kitapları okuyabilecekler. Ayrıca Selman Deveci tarafından on bin kitap da daha önce kütüphanemize verilmişti. İki kütüphanede görme engellilerimizin kullanabileceği iki alan belirledik. Ayrıca görme engelliler bu bilgisayarı kullanmak istiyorlarsa bunun için de eğitim verecek durumdayız. CENGEL birimimiz tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.” cümlelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından Selman Devecioğlu bilgisayarların kullanımını uygulamalı olarak gösterdi.