Ünlü Yazar Cihan Aktaş Mihmandar Uygulama Oteli’ni Yazdı

Nisan ayında Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi’nin davetlisi olarak konferans vermek için Üniversitemize gelen ünlü yazar Cihan Aktaş, konakladığı Mihmandar Uygulama Oteli ile ilgili izlenimlerini anlattığı bir yazı kaleme aldı.


Genel Yayın Yönetmenliğini şair ve yazar İbrahim Tenekeci’nin yaptığı, aylık edebiyat ve fikriyat dergisi İtibar Dergisi’nin 94’üncü sayısında yayımlanan yazı “Mihmandar’ın Penceresinden” başlığını taşıyor.


Yazıya otelin çevresinin çocukluğunun geçtiği Refahiye’yi hatırlattığını anlatarak başlayan Aktaş, otelin isminin önce Yamaç olarak düşünüldüğünü fakat Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın önerisiyle “Mihmandar” olduğunu söylüyor.


Otel çalışanlarının ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Aktaş, konferans notlarını yanına almayı unuttuğunu ama otelin müdiresi sayesinde bu sorunu aştığını belirtiyor. Otelin tertipli ve düzenli, temiz, şık olduğunun altını çizen Aktaş, yöneticinin ayrıntılara dikkat ederek mekânı nasıl değiştirebildiğini gördüğünü anlattığı yazısında, “Keşke bütün üniversite konukevlerinde böylesine güler yüzlü ve işini benimseyerek yaptığı belli olan yöneticiler bulunsa.” diyor.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a yaptığı ziyaretin samimi bir ortamda geçtiğini belirten Aktaş, Rektörümüzün sohbette Sivas tarihi ve İmam-ı Gazali ile anekdotlar anlattığına dikkat çekiyor. Ziyaretin sonunda Rektörümüzün kendisine şiir kitaplarını hediye ettiğini söyleyen yazar, “Şair bir rektör, üniversite için bir şans.” cümlelerine yer veriyor.


Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda verdiği “Yazmak Varken Neden Sinema?” isimli konferansın ardından Kale Camisi, Buruciye Medresesi, Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi, Çifte Minare gibi yerleri gezen yazar Sivas’la ilgili izlenimlerini de paylaşıyor. “Sivas âşıkların, ozanların, bilge insanların şehri. Medreseler, kütüphaneler, yazma eserler, dost gönüller, güler yüzler, kitap dostları, Çifte Minare’nin yalnızlığı ve bir de Kent Meydanı’ndaki yalnız ağaç… O ağacın altında insanlar sevdiklerini beklermiş.” diye ekliyor yazar Aktaş.


Üniversitemiz akademisyenleri ve şehrin edebiyat damarını tutan kişileriyle yaptığı sohbetleri de paylaşan Aktaş yazısını, “Konukseverliğin şehri olduğunu biliyordum Sivas’ın, kaldığım otelin adı bile Mihmandar. O otelde bir pencere bıraktım ve yeşil bir yamaç manzarası. Müdiresinin unutulmuş bir defterdeki notlara ulaşmak için onca koşuşturduğu, herhangi bir saatte resepsiyonu arayabileceğiniz, bütün hassasiyetlerinizin gözetildiği ve manzarası çocukken tırmandığınız bir yamacı hatırlatan bir otel her zaman karşınıza çıkmıyor.” diyerek sonlandırıyor.