Sivası Tanıyorum, Üniversitemi Seviyorum
Üniversitemizin bilinirliğini artırmak, Üniversite-öğrenci kaynaşmasının örnekliğini sergilemek, öğrencilere yeteneklerini sunma imkânı sağlamak, şehrimizin kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini, tarihî mirasını ve coğrafi özelliklerini ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla "Sivas’ı Tanıyorum Üniversitemi Seviyorum" programının çekimleri Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu'nda başladı.
Sunuculuğunu Bekir Güzeldağ’ın yaptığı, büyük bir heyecana sahne olan yarışmanın ilk etap çekimlerine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, dekanlar, müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri ile Vizyon 58 Televizyonu Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Cemalettin Kurt ve Genel Müdürü Murat Kurt katıldı.
Programda konuşan Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, 20 yıldır üniversite ile bir medya kuruluşunun bu denli büyük bir program yapmadığını belirterek, “Kültür Şehri Sivas’ı tanıtan bir programı ben ilk defa görüyorum, çok anlamlı buluyorum. Çünkü Sivas’ı tanımak demek; Türk kültürünü tanımak demektir. Hititler, Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar, Cumhuriyet… Bütün kültürlerin zenginliği Sivas’tadır. Ozanlar diyarıdır Sivas. Türkülerin başkentidir ve Sivas üç tane farklı coğrafyayı oluşturur. Kültür vadileridir bunlar, havzadır: Kızılırmak havzası, Kelkit havzası ve Fırat havzası. Sivas coğrafyasını tanımak demek de zaten Anadolu’nun özünü tanımak demektir. Ayrıca bir özelliği daha vardır Sivas’ın; 24 Oğuz Boyunun tamamını bu şehirde görmek mümkündür.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında Sivas’ın Anadolu coğrafyasındaki önemine değinerek, “Sivas doğuyu batıya, güneyi kuzeye bağlayan yolların güzergâhında. Tarih boyunca önemli görevlerde bulunmuş bir ilim merkezi, bir kültür merkezi olmuş bir şehir; günümüzde de böyle. Şehrimizi tanıtmaya, üniversitemizi tanıtmaya yönelik yapılan bu yarışma önemli. Böylece hem hemşerilerimiz hem Türkiye’nin diğer şehirlerinden izleyiciler hem de yurt dışından bizi seyredenler şehrimizi de tanıyacaklar, üniversitemizi de tanıyacaklar. Bu proje birçok ile ilham kaynağı olacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Zaman zaman heyecanın had safhaya ulaştığı yarışmada çekişmeli anlar yaşandı. Yarışmanın ilk etabında Mimarlık Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, İletişim Fakültesi, İmranlı Meslek Yüksekokulu, Suşehri Sağlık Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Divriği Meslek Yüksekokulu ve Veteriner Fakültesi yarıştı.
Yarışmanın ilk bölümü Üniversitemizin kuruluşunun 45’inci yıl dönümü olan 9 Şubat’ta izleyici ile buluşacak.