E-Sosyalleşme ve Siber Güvenlik
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrenci Kulübü tarafından ‘Sosyoloji Söyleşileri-2’ kapsamında ‘E-Sosyalleşme ve Siber Güvenlik’ konulu etkinlik düzenlendi.
Edebiyat Fakültesi B Binası Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Halil İbrahim Delice, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mazlum, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Tunçel, çok sayıda akademisyen, davetli ve öğrenci katıldı.
Sosyoloji Kulüp Başkanı Melike Albayrak, ”Siber suç, herhangi bir bilişim sisteminin güvenliğini tehlikeye düşürecek faaliyetlerde bulunmak kişi veya kişilerin haklarına karşı bilişim sistemlerinin kullanılarak gerçekleştirdiği suçların tümüdür.” dedi.
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mazlum, “Günümüzde artık endüstri 4,0 değil; artık endüstri 5,0’dan söz edilmeye başlandı. Son olarak da iletişim bilişim dönemi sürecini yaşıyoruz. Bu anlamda bilgi toplumu, dijital toplum gibi kavramlarda çok sıkça kullanılır hâle geldi.” şeklinde konuştu.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Delice, ”Hayati bir mesele, sağlığımıza önem veriyoruz; ama hayatımızı belki yönlendirmemize vesile olacak bilgiler burada tartışılacak, aktarılacak. Belki bilinçlendirme açısından önemli sonuçlar doğuracak.” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yanları, kullanan kişilerin bu doğrultuda bilinçli kullanıp kullanmadığı doğrultusunda neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Bu hususta sosyal medyayı bilinçli kullanmadığımız zaman karşılaşacağımız sosyal ve cezai sorumluluklarla ilgili anlatım yapıldı. Kişilerin sosyal medyayı yanlış kullanmaları neticesinde ne gibi suçlarla karşılaşacağı ve bunun üstesinden nasıl üstesinden gelinebileceği ile ilgili dinleyicilere anlatıldı.