Erasmus Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

 Uluslararası öğrenci değişim programlarından öğrencilerimizin daha çok yararlanması için tanıtım faaliyetleri sürdürülüyor.

 

Bu kapsamda Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanlığı tarafından üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin tamamına ulaşmak, Erasmus + kapsamında yapılan değişim programları hakkında bilgi vermek için programlar düzenlendi.

 

Erasmus programı, başvuru şekilleri ve koşulları, başvurulabilecek ülkeler hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Yurt dışı eğitim süreçleri hakkında öğrenciler tarafından sorulan soruların cevaplandırıldığı program öğrenciler tarafından ilgi ile takip edildi.

           

Erasmus Değişim Programı Nedir?

 

Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir değişim programı olan Erasmus Programı ile Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye'deki yükseköğretim kurumlan arasında kısa süreli öğrenci ve personel değişimi ile yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma / çalışma deneyimi kazanmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

 

Nasıl Başvurulur?

 

Genel not ortalamasının [GNO]; lisans öğrencileri için en az 2,20, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2,50 olması. Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından veya ÖSYM tarafından kabul edilen bütün yabancı dil sınavlarından en az birinden geçerli bir puana sahip olmak. [YDS - YÖKDİL - vb.]

 

K103 1,2 ve 3. Gurup Ülkeleri Hangileridir?

 

1. ve 2. Grup KA 103 ülkeleri; Yunanistan, Hollanda, Almanya, Fransa, Portekiz, İtalya, İspanya

3. Grup KA 103 ülkeleri; Bulgaristan, Polonya, Hırvatistan, Makedonya, Letonya, Estonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Slovakya, Slovenya, Çekya.

 

Bugüne kadar Erasmus+ öğrenci hareketliliği yapılmış KA 107 ülkeleri: Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Kırgızistan, Fas, Kosova, Bosna Hersek, Tunus, Ürdün, Etiyopya, Kolombiya, Amerika Birleşik Devletleri, Cezayir.