Veteriner Fakültemizden Okul Öncesi ve İlk Okul Öğrencilerine Korkma Köpeği Anla Etkinliği
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanlığının desteği ile Veteriner Hekim Öğrencileri Kulübü’nün “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü”’nde başlattığı, okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya yönelik “Korkma Köpeği Anla” adlı eğitim programı büyük ilgi gördü.
Melike Turan Melek Anaokulunda gerçekleştirilen programa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay, Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Koçkaya, Veteriner Fakültesi Öğrenci Kulübü Başkanı Melih Gazi Genç okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.
Hayvan sevgisinin anlatıldığı programda öğrencilere köpeğe karşı yapılması gereken davranışların doğru ve yanlış şekillerinin neler olduğunu anlatan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay, “Dekanlık olarak önemsediğimiz ve desteklediğimiz bir etkinlik. Bu etkinliği dünya hayvanları koruma günü ile başlattık. Sivas ilinde bulunan ilkokul ve anaokulu seviyesindeki öğrencilere dünyayı birlikte paylaştığımız hayvan sevgisini, genç yaşta aşılamayı temel olarak hedeflemekteyiz. Bugüne kadar sekiz okulda bu etkinlik yürütüldü ve önümüzdeki iki haftalık süreçle birlikte toplam bini aşkın miniğimiz ile buluşmuş olacağız. Aslında amacımıza bu anlamda iyi bir şekilde ulaşmış olacağız. Bu etkinliğin yürütülmesinde öğrencilerimiz temel rolü üstlenmekte.” dedi.
Eğitim programının yıl boyunca süreceğini ifade eden Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Koçkaya, “Bu program, okul çağı öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik bir program. Çocuklarımızın köpeklere doğru yaklaşımı nasıl olmalı ve aynı zamanda köpek saldırıları durumunda kendilerini nasıl korumaları gerektiğine yönelik bilgiler veriyoruz. Yaklaşık bine yakın miniğe ulaştık. Öğrenirken eğlendiriyoruz, biz de eğleniyoruz ve çok eğlenceli geçiyor. İki aşamalı bir programdır. Aşamamızın diğer programında da güzel bir seminer ile süsleyip ebeveynlerimizi davet edeceğiz. Katılımın da şimdiden iyi olacağını düşünüyoruz ve uzun süreli bir program olacak. Bize kapılarını açan tüm öğretmenlerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir program olacak. Öğrencilerimizle bu programın içerisinde olmaktan çok mutluyuz. Dekanlığımızın desteği için dekan hocama ve üniversitemize sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.
Eğitim programını önemli bir sosyal sorumluluk çalışması olarak değerlendirdiklerini, eğitim programımızda öğretirken aynı zamanda çok eğlediklerini ve çok güzel geri dönüşler almalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Veteriner Fakültesi Öğrenci Kulübü Başkanı Melih Gazi Genç, “Bunları öğretirken eğlendirdik. Eğlendirirken kendimiz de eğlendik. Öncelikle çocukların şunları öğrenmesini istedik. Herhangi bir sokakta gördüğümüz köpeklere nasıl yaklaşması gerektiğini, hangi durumlarda yaklaşmaması gerektiğini öğretmeyi amaçladık. Bunları öğrettikten sonra kendi öğretmenlerinin seçmiş olduğu öğrencilerinden birkaç tanesinin yapması gerektiği, nasıl davranması gerektiğini, anlamış mı anlamamış mı gözlemlemek amacıyla sahneye davet ettik. Öğrencilerimiz çok çabuk anlayıp, yaptığımız etkinliklere dâhil olmaya başladı. Bizim üzerimize düşen ise her sene üzerine biraz daha ekleyip bu etkinliğimizi devam ettirmek. ” dedi.