5. Sivas Romatoloji Günleri Etkinlikleri Tamamlandı

Yeni eğitim-öğretim döneminin açılması ile birlikte Üniversitemizde bilimsel etkinlikler de başladı. 

Bu kapsamda Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Ramatoloji Bilim Dalı tarafından 5. Sivas Romatoloji Günleri düzenlendi. 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu'nda gerçekleştirilen programa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Taşkın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhan Çetin, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ketenci, Kongre Başkanı Tıp Fakültemiz Öğretim üyesi Prof. Dr. Sami Hizmetli ve çok sayıda akademisyen katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin açış konuşmasını yapan kongre başkanı Prof. Dr. Sami Hizmetli, “5. Sivas Ramatoloji Günlerini, Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği Sivas Şubesi olarak düzenlemekten onur duyuyoruz. Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımıza bilimsel destek veren, panellerde ve konferanslarda konuşma yapan, moderatör olarak görev alan tüm hocalarıma ve meslektaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim. Toplantımızda 6 panel, 3 sözlü bildiri oturumu gerçekleştirilecetir. Toplantımıza gönderilen bildirilerden 26 sözlü bildiri, 2 poster bildiri kabul edildi. Birbirinden değerli bu çalışmaları değerlendiren ve kurulumuzda bu toplantı öncesi elektronik ortamda buna emek veren ve bildiri değerlendirme konusunda emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Taşkın, ”Türkiye’nin çok seçkin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları, Ramatoloji uzmanlarının temsilcileri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Alanların gittikçe çok spesifik duruma gelmesi gerektiğini biliyoruz. Belki dünyanın globalleşmesine karşıt olarak alanlarda çok ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Bu anlamda sizlerin işlerinin ne kadar zor olduğunu dışarıdan birisi olarak çok iyi biliyoruz, insan olarak hastalarınız olarak. Çünkü hasta ile uğraşmak, alanda çalışmak, tıp sanatını icra etmek çok ayrı bir iş olsa gerek. Bütün bunların içerisinde bilime bu kadar ayrıntıya girmenizde gelecek adına gerek ülkemiz gerekse de dünyada bilimin ilerlemesi adına da çok ayrı kutlanması, altı çizilmesi gereken bir husustur diye düşünüyorum. “dedi.

Açış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nurten Eskiyurt’un modorotörlüğünde Ankara Üniversitesi Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Tansu Arısal, “Tıp-Ramatoloji Felsefesi” konulu ilk sunumunu Fizik tedavinin felsefi bağlamına, önemli tıp adamlarından kesitler sunarak dinleyicilere bilgi verdi. 
 
İki gün süren etkinlikte sözlü bildiriler ve poster sunumları gerçekleştirildi.