Rektörümüz 2018 Yılı 3. Koordinasyon Toplantısına Katıldı.
Kamu, kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının masaya yatırıldığı İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 3. toplantısı Vali Davut Gül başkanlığında yapıldı.
İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile basın temsilcileri katıldı.
Valimiz Gül, il genelinde son 15 yılda Sivas’a 30 milyar TL değerinde yatırım yapıldığını ve şu an Sivas için 3 vizyon projenin de uygulamaya konulduğunu ifade ederek, “Üç önemli projeden bahsediyoruz. 2. OSB, lojistik köy ve üniversite. Bu yatırımların ilimize kazandırılmasında emeği geçen milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Gül, toplantıya katılanlara sağlık hizmetleri, altyapı ve eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Valilik tarafından yaptırılan 10.000 kişilik öğrenci yurdunda barınacak öğrencilerin ulaşımı hakkında kurumların iş birliği yaparak bir çalışma yapmaları gerektiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yeni yapılan yurtlar Üniversitemiz için önemli. Özellikle tercih dönemine gireceğimiz bu günlerde daha da önemli. Fakat burada birkaç problemimiz var. Geçen hafta Belediye Başkanımız ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Mehmet Nebi Kaya ile de görüşmüştük. On bin kişilik yurttan öğrencinin üniversiteye geliş-gidişinde sıkıntılar yaşamamak için tedbir almamız gerekiyor. Çünkü 10.000 kişilik yurtta kalan öğrenciler için her ne kadar yurt-üniversite arasına bir yürüyüş yolu planlanıyorsa da kışın öğrencilerin ulaşımı sorunlu ve sıkıntılı olacaktır. Yazın da sorunlu, çünkü o alanın çevresi boş. Öğrencinin, özellikle ikinci öğretimde dersten çıkıp yurda ulaşım esnasında başına bir şeyin gelmesinden endişeliyiz. KYK yurtları bizim sorumluluğumuzda değil. Ancak öğrenci bizim öğrencimiz ve öğrencimizin başına bir şey geldiğinde kendimizi sorumlu hissederiz. Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın’la yaptığım görüşmede, halk otobüslerimizin belli bir ücret karşılığında sadece öğrenciyi yurttan alarak üniversiteye, üniversiteden alarak yurda bırakması noktasında konuştuk. Bunları halledebilirsek öğrenciler açısından da, bizler açısından da iyi olacağını düşünüyorum. Koordinasyonu gerektiren bir diğer şey de şu an Kayseri tarafından gelen ağır yüklü kamyonlar. Bu kamyonlar Üniversitemizin içindeki yoldan geçerek Erzincan yoluna gidiyorlar. Bu da üniversite içerisinde trafik yoğunluğuna sebep oluyor ve hastaneye gelen vatandaşımızı ve Üniversiteye gelen öğrencilerimizi olumsuz etkiliyor. “dedi.
Toplantıda ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri söz alarak çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdiler.