ADEM Deneme Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi
Eğitim Bir-Sen Üniversite Şubesi Başkanlığı ile Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) tarafından Fethi Gemuhluoğlu anısına deneme yarışması ödül töreni düzenlendi.
İlahiyat Fakültesi Abdulvahabi Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Eğitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Zafer Yıldız, Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kayapınar, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) Başkanı Osman Furkan Temur, “ADEM topluluğu sadece Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde değil Türkiye’nin 115 Üniversitesi'nde faaliyet gösteren, 215 başkan ve başkan yardımcısı ile çalışmalarını yürüten kurumsal bir öğrenci topluluğudur. Çalışmalarındaki en büyük desteği şüphesiz ki Eğitim-Bir-Sen'den almaktadır. ADEM Kulübü bütün üniversite teşkilatları ile beraber her yıl düzenli olarak belirli bir ay içerisinde ‘Türkiye Buluşmaları Etkinlikleri’ gerçekleştiriyor. Yapmış olduğu etkinlikleri mütalaa ederek gelecekte daha faydalı etkinlikler yapmak üzere bu toplantıları gerçekleştirmektedir. Kıymetli misafirler, ADEM topluluğu vatanına milletine hizmet etmeye çalışan bir öğrenci topluluğudur.” dedi.
Eğitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Zafer Yıldız ise “ADEM topluluğunun üniversitemizde neden bu kadar etkin olduğuna dair birkaç açıklama yapmak istiyorum. ADEM Memur-Sen'in özellikle üzerine düştüğü bir konu. Eğitim Bir-Sen olarak da ADEM’in desteklenmesi vazifesi üniversite şubesi olarak bizlere verildi. ADEM topluluğu yönetmeliği olmayan, herhangi bir önergesi olmayan, işleyişinin ne olduğunu tam bilemediğimiz fakat felsefesini bildiğimiz bir kulüp oldu. Üniversitemizde birçok kulüp varken ADEM’e niçin ihtiyaç duyuldu? Gençlerimizin doğru yönlendirilmesi için yapmış olduğu faaliyetler de sendika olarak da arkalarında bir güç olduğumuzu ifade etmek isterim. Türkiye'nin yetkili sendikası olan Memur-Sen’in gençlere önem vermesi gerektiğini biz de defalarca kendi aramızda mütalaa ettik.” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan yaptığı konuşmada, “ADEM kulübümüz Türkiye'nin tarihine mal olmuş şahsiyetleri gündeme getirdi. Milli ve manevi değerlere farkındalık oluşturmak için böyle bir program düzenledi. Öncelikli olarak bu konuda danışman öğretim üyesi hocamız geldi öğrencilerle birlikte böyle bir şey yapsak ne olur dedi. Fakültemizdeki kulüplere sonuna kadar destek vereceğiz. Öğrencilerimize farkındalık oluşturmak tarihimize mal olmuş Necip Fazıl gibi Fethi Gemuhluoğlu gibi şahsiyetleri tekrar anıp, onların mücadele hayatlarına dikkat çekmek amacıyla bu program yapıldı. Bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Güzel bir faaliyet yapmış sendikamız. Hakikaten sendikacılık sadece sokaklara düşüp maaşlarına zam istiyoruz demekten ibaret değil. O sendikacılık artık eskide kaldı. Şimdi sendikalar birbirinden güzel faaliyetlere imza atıyorlar. Bununla birlikte ADEM topluluğundan da Allah razı olsun güzel bir gaye ile yola çıktılar. Onlarda güzel hizmetleri yapma peşindeler. Biz de bu tür faaliyetlerin Üniversitemizde artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Tabii Fethi Gemuhluoğlu denince özellikle Türk Petrol Vakfı'ndaki görevi esnasında Anadolu'dan giden gariban, fakat cevval, vatanına, milletine ve memleketine bir şeyler yapma aşkında şuurunda olan, gençlerin elinden tutan, onların çaresizliğine çare bulmaya çalışan ve onları vatanına, milletine, dinine, mukaddesatına bağlı bir şekilde yetiştirmek için gayret sarf eden bir kişi akla gelir.” şeklinde konuştu.