Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi, SARA (Epilepsi) Hastalığına Karşı Uyarıyor
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi, Sara (Epilepsi) hastalığıyla ilgili uyarılarda bulundu.
Nöroloji Bölümü hekimlerinden Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi uzmanları tarafından hastaların her ay düzenli olarak bilgilendirildiğini ve bu konuda olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.
Sara (Epilepsi) hastalığı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bolayır, Nöroloji Bölümü’nün çalışmalarını anlatarak; bölümde 6 hocanın bulunduğunu, poliklinikte sara (epilepsi), hareket bozuklukları gibi hastalıklara bakıldığını söyledi ve “Sara (Epilepsi), beyindeki geçici elektriksel deşarj bozuklukları sonucu meydana gelen bir hastalıktır” dedi.
“Bu Hastalıktan Korkmayın”
Prof. Dr. Bolayır, Epilepsi hastalığının ülkemizde %1 oranında görüldüğünü ifade ederek, “Bu hastalık korkulacak bir hastalık değildir. Hastaların %70’i tedavi ile sağlıklarına kavuşmaktadır. Hastalığın başlangıcı çocukluk çağında genetiksel olarak meydana gelmektedir.” dedi.
“Sara (Epilepsi) Hastalarıyla Karşılaşırsanız Onları Yan Yatırın”
Prof. Dr. Bolayır, “Sokaklarda Sara (Epilepsi) hastalığı tutan kişileri gördüğümüzde hastayı sırtüstü ve yüzüstü yatırmamalıyız. Hastayı yan bir şekilde yatırarak hareketlerini kontrol altına almalıyız.” ifadelerine yer verdi.
“Ankara’nın Doğusunda İlk Defa Sivas’ta Bir Sempozyum Düzenlendi”
Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak Sara (Epilepsi) alanında çok büyük çalışmalarının olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bolayır, Sivas olarak bu anlamda bölgesel Epilepsi Sempozyumu gerçekleştirdiklerini, böyle bir sempozyumun Türkiye’nin doğusunda ilk kez Sivas’ta yapıldığını sözlerine ekledi. 2015 yılında başladıkları etkinliklere 2016 yılında da devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Bolayır, “Etkinliklerimize 2017 yılında da devam edeceğiz. Tokat, Kayseri, Malatya illerindeki nöroloji uzmanlarımızı davet ettik, kendileri etkinliklerimize sağ olsun katıldılar. 2017 yılında ise Samsun’dan arkadaşlarımızı davet ettik.
“En Çok Sara (Epilepsi) Hastalarının Katıldığı Toplantı İlk Kez Sivas’ta Gerçekleştirildi”
Prof. Dr. Bolayır, “Sivas’ta hastaları sıklıkla bilgilendiriyoruz. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 2016 yılında Epilepsi Hasta Okulu etkinliğini gerçekleştirdik. Türkiye’de en çok Sara (Epilepsi) hastası katılımı olan bir etkinlikti; hastalarımıza Sara (Epilepsi) nedir? Koruyucu önlemleri nelerdir? Bunlar anlatıldı. Sara (Epilepsi) alanında 4 Eylül 2016’da Türkiye’de ilk, hatta Avrupa’da da ilk sayılabilecek çalışmalar yaptık. Bazı Avrupa ülkeleri bizlere teşekkürlerini gönderdiler. Ayrıca eğitimcilere Sara (Epilepsi) sempozyumu düzenlendi.
“Sivas’ta 600 Öğretmene Epilepsi (SARA) Hastalığı Anlatıldı”
Millî Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde 600 öğretmene yönelik çocuklarda Sara (Epilepsi) hastalığı, bu hastalığa nasıl yaklaşılacağı gibi konularda sempozyum düzenledik. Bu sempozyumlarımız 2017 yılında da periyodik olarak devam edecektir.
“Her Salı Sara (Epilepsi) Polikliniğimiz Oluyor”
Nöroloji Bölümü olarak Uygulama ve Araştırma Hastanemizde her salı günü Sara (Epilepsi) polikliniğini yaptıklarını, sağlık çalışanlarının burada Sara (Epilepsi) hastalarını muayene ederek tedavilerini uyguladıklarını belirten Prof. Dr. Bolayır, “Ayrıca Nöroloji olarak millî ve dinî bayramlarda köy ziyaretleri yaparak köylerdeki Sara (Epilepsi) hastalarının tedavilerini yapıyoruz.” dedi.