Millî Eğitim Bakanlığı ve Cumhuriyet Üniversitesi İş Birliği ile Hazırlanan 'MEB KELİME' Adlı Mobil Uygulamanın Tanıtımı Gerçekleştirildi
Cumhuriyet Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hazırlanan MEB KELİME adlı mobil uygulamanın tanıtımı Rektörlük Senato Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi.
Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Millî Eğitim Bakanı Danışmanı İbrahim Yasak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile öğrencilerin de katıldığı tanıtım programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, uygulamanın güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek Bakanlık olarak desteklerinden dolayı YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı’ya teşekkür etti ve “Öğrencilerimiz için de kullanıcılar için de güzel bir program yapılmış. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.
“İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversitede eğitim gören öğrenciler bu haber sizi ilgilendiriyor”
Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı’nın bilimsel katkıları ve Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın da teknik destekleriyle Türkçe konuşan ve yazan herkese Türkçemizin güzelliklerini anlatan, cep telefonları ile tabletlerde kullanılacak yeni bir uygulama başlatıldı.
Uygulama ile isteyenler artık MEB KELİME adlı uygulamayı cihazlarına indirerek Türkçe kelimelerin eş anlamlarını ve yabancı kelimelerin Türkçe karşılıklarını bu uygulama ile eğlenceli zaman geçirerek öğrenebilecekler. Tüm Öğrenciler Bu Uygulamayı Ellerinden Düşüremeyecek
“MEB KELİME Adlı Mobil Uygulamasının Tanıtımı Yapıldı”
Aynı zamanda Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi mezunu olan Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ise konuşmasında çalışma alanlarında eğitimde teknolojinin kullanımı, teknolojinin eğitime uyarlanması ve çocuklarımıza teknoloji kullanılırken olması gereken ahlakı öğretmek olduğunu vurgulayarak, “Şimdiye kadar bu kısım biraz geri planda kaldı, çünkü biz teknolojiye hazırlıksız yakalandık. Bu hazırsızlığı aşabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza teknoloji ahlakını öğretiyor, teknolojiyi eğitimde kullandırtıyor ve teknolojiden istifade ettiriyoruz. Bunun için yaptığımız araştırmalarda şöyle bir şey gördük: TÜİK verilerine göre 2015 yılında Türk halkının aldığı cep telefonlarının %99’u akıllı telefondur. Bunun %98’i de sosyal medya ve oyun oynanmak için alınıyor. Hiç kimse konuşmak için telefon almıyor. Bu bir alan; bu alanı gerek Millî Eğitim Bakanlığı olarak gerek çalışanlarımız olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Onun için millî, eğitici ve eğlenceli uygulamalar üretelim dedik.” şeklinde konuştu.
Genel Müdür Tırnakçı konuşmasının devamında, “Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile bu anlamda aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu çalışma Recep Hocamızın emekleri ile ortaya çıkmıştır.” dedi.
Projenin mimarlarından Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise konu hakkında bilgi vererek, “Türkçenin bayrağının dalgalandığı Sivas’ta Türkçemize hizmet etmek, yabancı kelimelerin kullanılmasını önlemek ve gençlerimizi atalarımızın dilini öğrenmeye, güzel Türkçemizi düzgün kullanmaya teşvik etmek amacı ile Millî Eğitim Bakanlığı ile protokol düzenleyerek bir program gerçekleştirdik. Programın içeriğini biz tamamladık. Amacımız; Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta Türkçenin bayrağını dalgalandırmaktır.”ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, uygulamanın hayata geçmesine katkı sağlayan Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’ya ve Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Yasak’a günün anısına hediye takdim etti.
YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da Prof. Dr. Recep Toparlı’ya Türkçeye katkılarından dolayı plaket sundu.